Loading...

Kozmetika z lekárne

Home / novinky / Kozmetika z lekárne

Lekárne už dávno nie sú miestom, kde si v zástupe pred sklenou prepážkou odovzdávajú pacienti zmutované bacily. Lekárne sa pozvoľna transformovali na miesto, kam prichádzajú ľudia aj keď sú v podstate úplne zdraví, ale nachádzajú tu niečo, čo vystihuje ich životný štýl. Napríklad exkluzívnu kozmetiku, ktorá sa distribuuje výhradne alebo primárne v lekárňach. Jej široké zastúpenie nájdete aj u nás.

Na úvod si zodpovedzme otázku. Aký je rozdiel medzi krémom za štyri eurá a krémom za dvadsať? Žiadny, ak ten za štyri eurá skutočne uspokojuje všetky vaše potreby.

High-endová kozmetika skutočne stojí o niečo viac, ale má to svoje dôvody.

  1. Jej výrobe predchádza dlhé obdobie vývoja a investícií do biotechnológií.
  2. Podľa typu značky obsahuje prírodné esencie a ich kombinácie v koncentrácii, ktorá nie je náhodná, čím sa vraciame späť k vývoju.
  3. Na výrobu sa používajú najkvalitnejšie vstupné suroviny.
  4. Niektoré z nich majú liečebné účinky.
  5. Vie pôsobiť vskutku luxusne.

Toto je prehľad značiek, ktoré nájdete aj v našich lekárňach. Spája ich francúzsky pôvod, ojedinelý prístup k diagnostike potrieb pleti a široké spektrum produktov prispôsobených jej potrebám.

Avéne

Resp. aby sme boli presní, Eau Thermale Avéne, pretože jej základ tvorí voda z termálneho prameňa rovnakého názvu, ktorý pramení na juhu Francúzska. Prameň je známy už od roku 1736 liečivými a upokojujúcimi účinkami na citlivú pokožku. Bakteriálna čistota, nízky obsah mineralizovaných solí a vysoký podiel stopových prvkov z nej robia základ pre kozmetické produkty, ktoré dokážu uľaviť podráždenej a senzitívnej pokožke. Sortiment pokrýva celú škálu pleťovej a telovej kozmetiky, v poslednom čase pribudli do portfólia aj výrobky dekoratívnej kozmetiky.

Bioderma

Ďalší francúzsky zázrak, ktorý trvá už viac ako sedemdesiat rokov. Presne toľko rokov značka investuje do výskumu, vývoja, klinických testov a užívateľských štúdií. Výsledkom jej úsilia je desať radov pleťovej, telovej a vlasovej kozmetiky, z ktorých má každý za úlohu riešiť či predchádzať špecifickým problémom kože. Bioderma nie je prírodná kozmetika a ani sa tak netvári. Má však vedecky potvrdený výskyt účinných látok a vedie si zoznam tzv. vylúčených látok, ktoré by mohli spôsobovať podráždenie pokožky. K najobľúbenejším produktom, ktorý si nevedia vynachváliť aj vizážisti, patrí micelárna voda Sensibio H2O. Jej unikátnosť spočíva v kombinácii citlivého prístupu a vysokej odličovacej schopnosti.

Institute Esthederm Paris

Ak máte radi produkty, ktoré nepredávajú len obsah ale aj formu, budete chcieť produkty Institute Esthederm vlastniť ešte skôr, ako ich vyskúšate. V sortimente kozmetiky, ktorú môžete kúpiť v lekárni, patrí jednoznačne k tým najluxusnejším. A luxusné sú aj hodnoty a piliere, na ktorých stojí. Esthederm nabáda svoje zákazníčky s pleťou nebojovať, ale ju cielene preprogamovať. Nebojuje proti slnku ani veku, naopak, vyvíja produkty, ktoré majú pracovať spolu s nimi a mať o to lepšie a dlhodobejšie účinky. Zakladateľ značky Jean-Noël Thorel je farmaceut, biológ a bunkový expert, preto jeho koncept znie o to uveriteľnejšie.

La Roche-Posay

V malebnej dedinke La Roche-Posay v srdci Francúzska nechával poškodenú kožu svojich vojakov ošetrovať už Napoleon. Miestny termálny prameň obsahuje totiž veľké množstvo selénu, čo má na pokožku upokojujúci účinok. Dnes je značka La Roche Posay jednou s top kozmetických značiek, ktoré si môžete kúpiť aj v lekárni. Jej portfólio tvorí viac ako 126 produktov väčšinou určených pre citlivú pleť. Ich spoločným základom je voda z termálneho prameňa, ktorú si môžete zakúpiť aj v samostatnej dóze a používať ju na osvieženie podľa potreby.

Vichy

Aj úspech tejto komzetickej značky je napájaný z termálneho prameňa, ktorý vo Francúzsku patrí azda k najnavštevovanejším. Kozmetika Vichy sa za obdobie svojho pôsobenia etablovala na mnohých trhoch a pokrýva celú škálu problémov pleti a pokožky. Jedným z produktových radov, ktorý sa teší popularite najmä u nositeliek trošku zrelšej pleti, je Idealia. Pozostáva z produktov každodennej starostlivosti o pleť a pokožku tela, doplnených o pleťové masky či telové masážne krémy.

NUXE

Jeden z najmladších prírastkov luxusnej kozmetiky v našej sieti lekární je – ako inak, tiež francúzsky. Do povedomia žien sa dostal uvedením všestranného oleja Huile Prodigieuse, okolo ktorého sa postupne začali zviditeľňovať ďalšie produktové rady určené pre pokožku tela i tváre. Luxusné postavenie značka upevnila uvedením vlastného parfému NUXE Prodigieux, ktorý nedávno doplnili parfémovaný sprchový šampón a luxusné telové mlieko. Z pleťovej kozmetiky zareagovala značka na súčasný trend uvedením nového DD krému, ktorý má za úlohu zjednotiť tón pleti a počas celého dňa ju chrániť pred UV žiarením a škodlivými vplyvmi prostredia.

Až teda budete mať cestu okolo niektorej z našich lekární, príďte sa k nám poradiť a spoločne niečo vašej pleti vyberieme. Kozmetika je navyše vždy skvelý nápad na pekný a hodnotný darček, ktorý nikdy neurazí, ale vždy poteší. Mužov aj ženy.

Váš Lekárnik